Расправа о буџету 20. децембра

Редовна седница Скупштина града Крагујевца, 21. по реду, биће одржана 20. децембра, договорено је данас на састанку председника градског парламента Мирослава Петрашиновића са представницима одборничких група.

Најважнија тачка дневног реда биће одлука о буџету града Крагујевца за 2019. годину, који износи 7 милијарди и 123 милиона динара.

По Закону о буџетском систему Републике Србије, град Крагујевац је у обавези да буџет локалне самоуправе донесе до 20. децембра.

Након спроведене јавне расправе од 7. до 10. децембра, предлога и сугестија на нацрт буџета који је стављен на увид грађанима Крагујевца није било, па је Градско веће усвојило нацрт буџета за 2019. годину и упутило га Скупштини града на разматрање и усвајање.

Петрашиновић је додао да је 40 милиона динара предвиђено за адаптацију кухиње Предшколске установе „Ђурђевдан“ и 24 милиона за изградњу бунара на сеоском подручју.

Он је оценио да је то развојни буџет који предвиђа инвестициона улагања, али је и рационалан, јер је заснован на реално планираним трошковима и приходима.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *