Регионална агенција за економски развој – у плану велики број пројеката

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља недавно је завршила пројекат „Израда акционог плана за унапређење једнаког приступа води и санитацији на територији Шумадије и Поморавља“, са циљем да се пронађе адекватно решење приступа води и санитацији.

У 2019. години имају у плану да реализују велики број пројеката који ће стимулисати економски и друштвени развој.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља настала 2005. године, представља партнерство приватног, јавног и невладиног сектора са подручја оба округа, Шумадијског и Поморавског.

На територији ових општина налазе се 11 општина са административним центрима Крагујевца и Јагодине.

Претходних 13 година, реализовали су многобројне пројекте у циљу стварања адекватних услова за економско-друштвени развој ова два региона.

Стратешки приступ проблематици регионалног развоја биће негован и у 2019. години.

Активности Регионалне агенције усмерене су ка управљању процесом развоја региона Шумадије и Поморавља у пет приоритетних области развоја: малих и средњих предузећа, предузетништва, развоја људских ресурса, инфраструктуре, туризма и рурала.

У претходном периоду, агенција је имала успешну сарадњу са националним и међународним донаторима, чија је подршка била од кључног значаја за континуирани раст и развој саме институције.

Економско-друштвени развој Шумадијског и Поморавског региона биће и у 2019. години приоритет Регионалној агенцији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *