Сарадња Крагујевца и кинеског Сиченга

Делегација градске пекиншке општине Сиченг Народне Републике Кине данас је посетила Крагујевац.

За госте из Кине у Скупштини града Крагујевца приређен је пријем. У сусрету са представницима далеке земље договарана је будућа сарадња у области привреде, културе, образовања.

Кинези су веома заинтересовани у размени искустава када је реч о очувању културних вредности и размени младих ученика.

Посебна пажња током разговора била је усмерена на долазак инвеститора из Кине на подручје Шумадијског управног округа.

Традиционалне пријатељске односе које Народна Република Кина има са Србијом, званичници Сиченга желе да прошире кроз сарадњу са локалним самоуправама и регионима у нашој земљи.

Општина Сиченг налази се у Пекингу. На њеној територији смештене су значајне финансијске и установе културе као и најпознатији споменици Кине.

За представнике делегације организована је пројекција документарног филма о Крагујевцу, као и непосредно упознавање са историјским наслеђем прве престонице модерне Србије.

Будућа сарадња коју би оствариле две локалне самоуправе била би усмерена на области привреде, културе и образовања као и на развијање вишег нивоа пружања услуга грађанима.

Град Крагујевац има добру сарадњу са бројним земљама Европе. Евентуална сарадња са Кином посебно у области привреде, кроз отварање малих и средњих предузећа утицала би на бољи стандард грађана нашег региона.

Делегација пекиншке општине Сиченг Народне републике Кине посетиће ће културно историјске дестинације у граду а пре одласка у Пекинг састаће се и са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *