Сарадња Крагујевца и Русије у области образовања

Традиционална сарадња коју Град Крагујевац има у области образовања са побратимским градовима Сиреном и Питештијем недавно је проширена и на Москву.

У најави је размена ученика али и искуства у области образовања са Руском фесерацијом и градом Санкт Петербургом.

Члан градског већа проф. др Недељко Манојловић, примио је делегацију из Москве и најавио нови вид сарадње у области образовања.

Гошће из Руске федерације у Крагујевац су дошле посредством „Школе мира“, коју 28 година води професор Петар Стефановић.

Циљ њиховог доласка је преношење искустава у раду са децом и младима. Делегација професорки из Санкт Петербурга посетила је Другу техничку и Политехничку школу и упознала се са њиховим начином рада.

Током четвородневног боравка у Крагујевцу разговараће о будућој сарадњи која ће се огледати у размени ученика али и покретању бројних пројеката и програма који се односе на учење језика, историје, културе и науке.

Госте из Руске федерације примио је члан Градског већа за образовање проф. Др Недељко Манојловић, који је говорио о сарадњи са Москвом, у оквиру које су крагујевачки ученици и професори боравили у овом граду крајем прошле године.

Нова искуства и сарадња са овим руским градом имаће велики значај у унапређењу знања и општег образовања крагујевачких ученика који би у наредном периоду посетили овај велики град који има богату културу и историју.

Невладина организација „Школа мира“ остварила је одличну сарадњу са Образовним центрима у Москви, а у најави и договор са образовним центром 530 из Санкт Петербурга.

Руске професорке поклониле су граду уље на платну, на коме је насликан део Царског села и црква Свете Катарине у Санкт Петербургу као и филм који представља овај велики град Руске федерације.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *