Седница Скупштине града 26. октобра

Предлог одлуке о другом ребалансу буџета града за 2018. годину, једна је од најважнијих тачака дневног реда 20. редовне седнице градског парламента, која је заказана за 26. октобар.

Одборници Скупштине града расправљаће, између осталог, и о допуни Одлуке о остваривању права на градски превоз предшколаца, ученика и запослених у основним и средњим школама.

Уколико одборници дају сагласност, локална самоуправа пренеће у јавну својину Републике Србије, без накнаде, парцелу на Денином брду површине 2,9 хектара, ради изградње станова за припаднике снага безбедности.

Предлози аката о давању сагласности на финансијски извештај Јавног предузећа „Урбанизам“ за 2017. годину и измене и допуне Програма пословања Јавно-стамбеног предузећа, неке су од тачака дневног реда 20. редовне седнице Скупштине града Крагујевца.

Одборници локалног парламента изјашњаваће се и о Предлогу одлуке о другом ребалансу овогодишњег градског буџета. Према речима Миролава Петрашиновића, председника Скупштине града, ребаланс је неопходан због увећања расхода за око 500 милиона динара.

Уколико одборници дају сагласност, локална самоуправа пренеће у јавну својину Републике Србије, без накнаде, парцелу на Денином брду површине 2,9 хектара, ради изградње станова за припаднике снага безбедности.

На дневном реду је и Предлог одлуке о давању сагласности на употребу имена града Крагујевца у називу Спортског савеза особа са инвалидитетом, измене и допуне правилника о поступку и начину одређивања и промени назива улица, тргова, градских четврти, заселака или делова насељених места, као и предлози аката из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Директан пренос седнице Скупштине града на програму Телевизије Крагујевац почиње у 9 часова.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *