Социјална инклузија младих на породичном смештају

Пројекат под називом „Компетенције плус-социјална инклузија младих на породичном смештају“ представљен је у згради Градске управе.

Циљ овог пројекта је унапређење компетенција младих који су на породичном смештају, запошљавање и брига о њима после изласка из хранитељских породица.

Пројекат реализује Удружење хранитеља „Чуперак“ у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану. Финансира га Европска унија а спроводи Програм Уједињених нација за развој.

Пројекат „Компетенције плус-социјална инклузија младих на породичном смештају“ има за циљ унапређење компетенција младих на породичном смештају за целоживотно учење на свим нивоима. Ј

една од главних тачака овог пројекта је помоћ деци која излазе из хранитељских породица, смештај и запослење.

На нивоу Крагујевца постоји 75 хранитељских породица и 129-оро деце у хранитељству.

Удружење хранитеља „Чуперак“ од скоро има и хуманитарни фонд, који се користи за помоћ деци када одлазе из хранитељских породица.

Ово је само један од начина да се допринесе бољем почетку њиховог самосталног живота.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *