Стратегија развоја зеленог и здравог туризма

У оквиру пројекта „Интегрисане стратегије развоја спорог, зеленог и здравог туризма“, који реализује Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, у домаћинству Владанке Алексић у Губеревцу организована је друга по реду радионица за актере који учествују у развоју туризма на овом подручју.

Основна сврха радионице је дефинисање заједничке визије територије Шумадије и Поморавља у области зеленог, здравог и спорог туризма.

Радионици су присуствовали представници туристичких организација са подручја Шумадије и Поморавља, локалних самоуправа, Завода за заштиту споменика културе и организација које су посвећене овој идеји и кроз своје активности промовишу концепт спорог, зеленог и здравог туризма.

Сеоско туристичко домаћинство Алексић у Губеревцу, које је било домаћин ове радионице, представљено је као пример добре праксе.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља овај пројекат реализује у оквиру Дунавског транснационалног програма и једина је организација из Србије која у томе учествује.

Новац за реализацију пројекта обезбеђен је из европских фондова.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *