Шумадијски праг: Купус – гружански бренд

Гружански крај надалеко је познат по узгоју купуса, а традиција гајења ове повртарске културе наслеђује се генерацијама.

Под купусом је 250 хектара на територији Општине Кнић.

Интензивна производња обавља се у селима око Гружанског језера: Кусовцу, Топоници, Опланићу, Претокама и Радмиловићу.

Повољни услови, квалитет земљишта и могућност постављања заливних система условили су одличан принос који износи 80 тона по хектару.

Купус се из Гружанског краја извози у неколико земаља Европске уније.

У емисији Шумадијски праг која је на нашем програму недељом после подневних вести говоримо о узгоју ове повртарске културе са пољопривредницима Општине Кнић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *