Све већи број туриста у посети Крагујевцу

Подаци Градске туристичке организације у Крагујевцу показују да је, током јуна, број туриста у односу на прошлу годину у порасту.

Гостима који бораве у Крагујевцу, поред могућности да се упознају са вредном културно-историјском баштином града, током лета, нуди се и могућност да присуствују традиционалним музичким, забавним и спортским манифестацијама које се организују у центру Шумадије, али и да уживају у квалитетној угоститељској понуди и занимљивом ноћном животу.

Градска туристичка организација је и у јулу како за Крагујевчане, тако и за госте града, припремила богату понуду различитих догађаја и водичких тура.

Фића фест, Арсенал фест, несвакидашње водичке туре на којима се гости на интересантан начин упознају са историјом, културом и традицијом града, забавне и културно-уметничке манифестације, само су део понуде града на Лепеници.

У Градској туристичкој организацији кажу да број туриста из године у годину расте, како иностраних тако и домаћих.

Такав тренд забележен је и у јуну.

Градска туристичка организација Крагујевац, организоваће у суботу, 6. јула, водичку туру у оквиру које ће после панорамског разгледања града уследити посета цркви Куманици у Рамаћи.

Ова туристичка тура, намењена је Крагујевчанима и гостима града обухвата посету најстаријој српској грађевини у околини Крагујевца.

И ове године у Ждраљици, ће бити организовано кување рибље чорбе у котлићима, у пријатном амбијенту на обали реке Ждраљице.

„Крагујевачки котлић 2019.“, биће одржан 10. јула.

Жири ће, након дегустације, најбољима уручити награде и захвалнице.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *