Светски дан здраве хране

У оквиру кампање „Октобар месец правилне исхране“, која је организована на подручју целе Србије, Институт за јавно здравље, у сарадњи са крагујевачким основним школама и предшколским установама, пригодним програмом, обележио је „Дан здраве хране“.

Најмлађи Крагујевчани су кроз игру, драматизацију и радионице указали на значај правилне исхране, која је неопходна за раст и развој деце.

Колико је важно хранити се здраво, знају најмлађи основци школе „Мирко Јовановић“ који су на пригодан начин обележили Светски дан хране.

Старији основци говорили су млађим другарима о значају воћа, поврћа и житарица које би требало да свакодневно буду заступљени у њиховој исхрани.

Деца су кроз улогу лекара који саветује пацијенте говорили о здравој али и штетној храни.

Институт за јавно здравље, током целе радне недеље, организује низ едукативних радионица са основцима, али и са најмлађима у крагујевачким предшколским установама говорећи о значају конзумирања здраве хране.

Судећи по дечјим одговорима на питања о здравој храни најмлађи суграђани веома добро знају колики је значај здравих оброка.

Учитељи и васпитачи указују на овај веома важан сегмент у животу малишана који кроз наставу али и игру стичу знања о намирницама које се свакодневно користе у исхрани деце.

После краћег програма у овој школи обележен је Светски дан здраве хране и припремањем оброка.

Деца су уз помоћ професионалних кувара спремала здраве оброке који би требало да се у њиховом јеловнику нађу свакога дана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Светски дан здраве хране”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *