Трећи сусрет такмичења села – у Грошници

Трећи сусрет такмичења села, организован је у Грошници, а осим екипе села домаћина, у овом сусрету снаге су одмерили и такмичари из Добраче и  села општине Рековац Опарић. 

У доброј навијачкој атмосфери сусрет је завршен победом екипе из Добраче, а у полуфинале се пласирала и екипа Грошнице.

Манифестација „Сусрећу се села Шумадије“ и ове године организована је под покровитељством Града Крагујевца, а у организацији Агенције Ва.

Такмичење у Грошници почело је у веселој атмосфери, а бројни навијачи бодрили су екипе које су се такмичиле у брзом плетењу, круњењу кукуруза, квизу знања, убацивању чепова у чашу, пикаду и слагалици.

Екипа Добраче убедљиво је водила из игре у игру, мање успеха имали су такмичари из Грошнице, док је екипа из Опарића на крају сусрета  са најмање бодова испала из даљег такмичења.

Ипак, капитени екипа наводе да је најважније добро дружење.

Такмичење села у знаку је и богатог ревијалног програма у коме учествују фолклор, рецитатори, драмски извођачи, инструменталисти.

После седам квалификаионих сусрета, такмичаре очекују два полуфинала, а велико финале биће одржано средином јануара.

Трочлани жири оцењује такмичаре који се темељно припремају за даље сусрете.

Следећи сусрет биће организован наредне суботе у Кутлову а осим екипе домаћина у такмичењу ће учествовати и екипе из Великих Пчелица и Влакче.

Радио телевизија Крагујевац је медијски покровитељ Шумадијских игара а емисије које су снимљене на такмичењу села биће емитоване сваке недеље на програму РТК од 13 часова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *