Тренинг специјализоване јединицe цивилне заштите

Одељење за цивилну заштиту Управе за ванредне ситуације МУП-а Србије у Крагујевцу, је организовало је тренинг припадника специјализоване јединице цивилне заштите за збрињавање у кругу Оперативног центра.

Комплетну обуку реализују предавачи Сектора за ванредне ситуације на основу одобрења помоћника министра унутрашњих послова и начелника сектора за ванредне ситуације Предрага Марића.

Реч је о тренингу јединице која је прошла основну обуку и која се већ три године спроводи са циљем да специјализоване екипе у случају ванредних околности и ситуација адекватно пруже помоћ и делују на терену са професионалним јединицама.

Јединица цивилне заштите броји 74 припадника, а са организовањем тренинга и обукама почело се пре пет година.

Задатак специјализоване јединице цивилне заштите за збрињавање да у ванредним ситуацијама пружи помоћ професионалном саставу приликом збрињавања угроженог становништва.

На основу ситуација из претходних година, попут земљотреса, поплава и великих пожара који су задесили Србију, Министарство унутрашњих послова формирало је специјализоване јединице цивилне заштите, које имају различите тренинге како би љихови припадници били оспособљени за реаговање у ванредним ситуацијама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *