Трибина „Корацима до успеха“

Женска одборничка мрежа града Крагујевца организовала је трибину о женском предузетништву под називом „Корацима до успеха“.

Циљ овог скупа је оснаживање жена да крену путем предузетништва и започну сопствени бизнис. Иначе учешће жена у укупном броју малих и средњих предузећа у Србији је око 30 одсто што се уклапа у европски просек показују ранија истраживања.

Статистика УН-а указује да: жене обављају 67% светског рада. Зарађују 10% светског дохотка. Власнице су 1% светског иметка. Жене чине 70% неписмених у свету. Широм света, зарађују 15 – 50% мање за једнак рад него мушкарци. Од 1.3 милијарде особа које живе у потпуном сиромаштву 70% су жене.

Ипак, за почетак развоја бизниса, показују у односу на мушкарце више амбиције, идеја, самопоуздања, спремне су на ризик.

Да би се оснажиле на овом пољу добродошла је подршка, нарочито оних жена које могу да поделе лична искуства са будућим предузетницама.

Тако су на трибини под називом „Корацима до успеха“ три успешне крагујевчанке: Биљана Планић, Андреа Мировић и Милена Поповић говориле су о женском предузетништву. Оне су описале своја искуства на путу до пословног успеха.

Трибини у свечаном салону Скупштине града присуствовали су средњошколци из Канцеларије за младе, као и незапослене жене које перспективу виде у предузетништву.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *