У сусрет Међународном дану медицинских сестара

У сусрет Међународном дану медицинских сестара и здравствених техничара, Удружење здравствених радника Крагујевца организовало је Свечану академију, на којој су уручена признања.

Једанаест чланова одликовано је Сребрним крагујима, док ће два члана удружења, 12. маја у Врању, где се одржава централна прослава, понети награде Националне асоцијације здравствених радника.

Окупљени у струковној организацији здравствених радника, сарадника, наставника стручних и високих школа, чланови Удружења здравствених радника Крагујевца, дуги низ година настоје да усаврше међусобну, али и сарадњу са Комором, Министарством, локалном заједницом, па и пацијентима.

Активности се реализују одржавањем научних стручних скупова, образовних семинара, конференција, конгреса, симпозијума у циљу професионалног усавршавања.

Разлог је једноставан: медицинске сестре и техничари, у ланцу пружања медицинских услуга, најважнији су ослонци лекарима и пацијентима.

Крагујевац посебну пажњу усмерава на развој социјалне и здравствене заштите.

Све услуге социјалног карактера, које се пружају на локалном нивоу, су лиценциране.

Доношењем стратешких докумената, локалних акционих планова у области здравства, Крагујевац се припрема за низ новина које предстоје у систему здравствене заштите од 2020. године.

Једна од кључних новина, које се од следеће године очекују, у систему здравствене заштите је, да локалне самоуправе преузимају централну улогу у организовању здравствене заштите становништва, са Институтом за јавно здравље, који постаје централна здравствена установа.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *