Унапређивање услова живота у Општини Кнић

Општина Кнић настоји да интензивно развија и унапређује живот људи који живе на подручју ове мале шумадијске варошице, која обухвата тридесет шест села.

Канцеларија за јавна улагања Републике Србије издвојила је више од сто милиона динара за реновирање здравствених установа, а помогла је и у реконструкцији мостова у селима Лесковац, Губеревац и Борач.

Ипак, навећа пажња посвећена је развоју пољопривреде, јер већинско становништво остварује приход управо од послова у овој привредној грани.

За реализацију мера подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, Општина Кнић је за ову годину определила 33 милиона динара.

За подршку локалном економском развоју и подстицајима запошљавања намењено је 8 милиона, а за директне субвенције постојећој привреди 6 милиона динара.

Влада Републике Србије спроводи националну кампању која се односи на популациону политику.

Општина Кнић настоји да подстицајима пољопривредне производње оснажи бројне породице које живе од пољопривреде и пружи подршку пронаталитетној политици.

Општина Кнић велику пажњу посвећује и улагању у унапређење квалитета путне инфраструктуре и јавне расвете, за шта је из буџета опредељено 205 милиона динара.

Фонд за заштиту животне средине располаже са три и по милиона динара, а та средства биће утрошена за уређење јавних зелених површина.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *