„Устав Републике Хрватске“ трујумфовао на ЈоакимИнтерФесту

Међународни позоришни фестивал ЈоакимИнтерФест 13. по реду завршен је проглашењем добитника Јоакимових награда и представом у знак награђених „Моја Ти“ Атељеа 212 из Београда.

Фестивалска публика у Крагујевцу видела је шест жанровски различитих представа из региона и света.

Овогодишњи ЈоакимИнтерфест одржан је под слоганом „Театар, то је сада“, јер како селектор фестивала Милош Латиновић објашњава „Позориште не постоји осим у тренутку у којем се дешава“.

За шест такмичарских дана публика је имала прилике да погледа представе из Русије, Словеније, Америке, копродукцију позоришта из Републике Српске и Босне и Херцеговине, Хрватске док се из Србије представио Звездара тетар из Београда.

Јоакимова награда за најбољу представу додељена је Сатиричком казалишту „Керемпух“ из Загреба за представу „Устав Републике Хрватске“ док је Јоакимову награду за глуму добио словеначки глумац Борис Каваца за улогу у престави „Задње Луне“.

У жирију овогодишњег ЈоакимИнтерфеста били су Зијах Соколовић, глумац, Ивана Вујић, редитељ и Јелена Јањатовић, костимограф.

Јоакимова награда публике за најбољу представу додељена је представи „Сабирни центар“ копродукције Народног позоришта Републике Српске и Позоришта Приједор.

Жанровски различите представе које обрађују актуелне теме и добра организација ЈоакимИнтерфеста оправдале су велико интересовање публике свих дана фестивала.

Као и сваке године током трајања Међународног позоришног фестивала организован је и пратећи програм са радионицама у којима су учествовали уметници из наше земље и региона.

Карактеристика фестивала су и округли столови организовани на Малој сцени где су заинтересовани посетиоци имали прилике да разговарају са ствараоцима.

Домаћин ЈоакимИнтерФеста био је Књажевско српски тетар уз подршку града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *