Власници се морају побринути да љубимци не угрожавају друге

Поводом недавног случаја када је пас у стамбеном објекту нанео повреде малолетном лицу, из надлежних служби апелују на власнике љубимаца да поштују правила како се овакви догађаји не би дешавали.

Многи власници љубимаца не поштују Правилник о држању и заштити домаћих животиња на територији града Крагујевца и на тај начин ризикују да буду кривично и прекршајно гоњени.

Према градском правилнику о чувању кућних љумимаца, у зградама је дозвољено држати два пса и две мачке.

Међутим, власник је дужан да се побрине да његов љубимац не угрожава друга лица.

Током топлијег дела године многи власници изводе своје љубимце у шетњу и притом не поштују одређена правила чиме ризикују да буду кажњени.

Из надлежних служби апелују на власнике љубимаца да се придржавају правилника о држању и заштити домаћих животиња на територији града Крагујевца како себе и друге суграђане не би доводили у непријатне ситуације.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

3 thoughts on “Власници се морају побринути да љубимци не угрожавају друге”

  1. Ja bih volela da vidim komunalnog policajca kako kontrolise setace pasa po Velikom parku i Sumaricama!!!! U Kragujevcu je moguce svasta raditi na oci Komunalne policije, i nista!!!

  2. Molim komunalnu policiju da izadje malo iz kancelarija!!! Nemamo vise gde da zgazimo, ne smemo decu da izvedemo. Omrznucemo zivotinje zbog bahatosti i bezobrazluka njihovih vlasnika!!!!

  3. Zvala sam milion puta komunalnu policiju zbog puštenih pasa. Isti vlasnici i dalje šetaju pse puštene. Treba ispitati šta oni uopšte rade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *