Заказана седница Савета Универзитета у Крагујевцу

На крагујевачком Универзитету за сутра је заказана седница Савета, на којој ће се измећу осталог наћи и Допис министарства просвете, науке и технолошког развоја и Записник о инспекцијском надзору од 1. марта ове године, као и Допис Агенције за борбу против корупције и Одлука Етичке комисије факултета медицинских наука у Крагујевцу. 

Након изјава ректора Универзитета у Крагујевцу, у претходном периоду, разговарали смо са професорком у пензији Александром Јанковић, представницом Иницијативног одбора за повратак моралности на Универзитет.

Иницијативни одбор за повратак моралности на Универзитет у Крагујевцу чине професори који су незадовољни приликама на крагујевачком Универзитету.

Своје замерке на рад актуелног руководства Универзитета на чијем је челу професор доктор Небојша Арсенијевић од новембра прошле године прослеђују државним инстанцама.

Пензионисана професорка некадашњег Машинског факултета Александра Јанковић појашњава зашто је покренута Иницијатива и ко је у њеном саставу.

Актуелни ректор Небојша Арсенијевић је већ неколико пута јавности предочио документацију о испуњавању критеријума за ангажовање сарадника. Међутим у Иницијативи тврде да је за напредовање у каријери, лични однос са ректором пресудан.

Окупљени око идеје да како кажу поврате моралност и углед Универзитету обратили су се свим надлежним инстанцама.

Некадашња професорка крагујевачког Универзитета Александра Јанковић својим јавним иступањем желела је да помогне млађим колегама, који како наводи могу да буду угрожени јавним изношењем ставова, а њен пензионерски статус јој овај поступак омогућава.

Ректор Универзитета у Крагујевцу прф. др Небојша Арсенијевић, изјавио је да Универзитет функционише без проблема и да је ова ситуација ујединила професоре и студенте да сачувају вишедеценијску традицију и кредибилитет крагујевачког Универзитета.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

4 thoughts on “Заказана седница Савета Универзитета у Крагујевцу”

  1. penzionerka A Jankovic nikad nije ni birana redovno nego preko prof. Kojica -zbog koga je i pocupana na ulici od strane njegove supruge, pa preko prof.Jeremica. Sada kada je okljocana baba setila se mladih. Neka pokusa sa Vulinom mozda ima visak po kasarnama, mozda ostane nesto i za okljocale babe posle borbe za natalitet

  2. Пензионисана професорка Машинског факултета Александра Јанковић. Hahahahahahahahahahaha !
    Ми смо у пензији али хајде да се још мало забављамо.
    Можда сте госпођо некада сањали да ће те бити ректор али ето није Вам се дало па сада хајде да бар смените онога због кога нисте то могли да будете.
    Можда су Вам се и измакли хонорари а Вама пара никада доста.
    Срамите се.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *