Завршна конференција пројекта „Школске баште пуне здравља“

У Основној школи „Станислав Сремчевић“ одржана је завршна конференција пројекта „Школске баште пуне здравља“.

У исто време у холу школе одржан је и Сајам ученичких производа насталих током пројекта.

Пројекат „Школске баште пуне здравља“ имао је за циљ да кроз неформалне видове образовања и примену практичних метода подигне еколошку свест и оспособи ученике и чланове локалне заједнице за гајење биљака и израду препарата за хигијену и одржавање здравља.

Све то у циљу унапређења стања зелених површина у школским двориштима и то у основним школама Свети Сава, Станислав Сремчевић, Наталија Нана Недељковић и Драгиша Луковић. Том приликом урађен је мониторинг зелених површина у школским двориштима у 22 основне школе у граду.

Носилац пројекта је Центар за еколошко образовање и одрживи развој. Пројекат се спроводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, финансира Европска унија, а реализује Програм Уједињених нација за развој.

Овај пројекат од велике је важности за локалну заједницу из разлога што су укључени родитељи, ученици и наставници. Основци ће убудуће гајити лековито биље у школским двориштима и од њега производити лековите препарате.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *