„Зеленило“ почиње са пролећним уређењем Града

Екипе сектора „Зеленило“ Јавно-комуналног предузећа „Шумадија“, почеле су са пролећним сређивањем јавних површина у Граду.

Приоритет ће, кажу, имати уређење зелених површина, садница и орезивање грана дрвореда у електромрежи. Послови ће бити завршени до Дана града, када се у Крагујевцу очекује велики број гостију.

Радници „Зеленила“, које сада послује у оквиру ЈКП „Шумадија“, косе и уређују зелене површине у градским насељима и Великом парку.

Биће засађене цветне саднице и попуњени дрвореди у Граду. Тренутно се ради и орезивање грана дрвореда у електромрежи, у улицама Јована Ристића и Краља Милана четвртог.

Велико пролећно уређење градских површина одвијаће се у складу са временским условима, с обзиром на то да је време још увек променљиво. До краја месеца, чека их пуно посла.

Послови ће бити завршени до „Ђурђевдана“, када се у Крагујевцу очекује велики број гостију.

„Зеленило“ апелује на грађане, да допринос слици уређеног Крагујевца дају свакодневно. То могу да учине избегавањем лоших навика, као што је гажење цвећа и траве, или бацање смећа на местима која за то нису предвиђена.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *