Значајна инвестиција за Крагујевац

Најава немачког „Сименса“ о преузимању српског произвођача делова каросерије за шинска возила, компаније „Милановић инжењеринг“, изузетно је значајна за град Крагујевац, с обзиром на то да је реч о инвестицији већој од Фијата, сматра градоначелник Радомир Николић.

Долазак „Сименса“ у Собовицу, према његовим речима, резултат је залагања „Милановић инжењеринга“ и Владе Србије, а допринос успешној реализацији ове инвестиције, како је навео, даће и локална самоуправа, која на тој локацији гради нову индустријску зону.

Тиме ће, како је саопштено из „Сименса“, овај немачки гигант ојачати своју светску мрежу производње у области железничке индустрије, као и позицију локалне компаније на овом тржишту.

Пословна је тајна колико ће „Сименс“ платити преузимање ове компаније, а закључење посла очекује се почетком наредне године.

Вест о доласку „Сименса“ у Собовицу изузетно је значајна за будућност Крагујеваца, сматра градоначелник Радомир Николић.

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитке руководству Сименса поводом преузимања фабрике „Милановић инжењеринг“ и планова за додатне инвестиције у индустрији шинских возила, које ће бити остварене у Шумадији.

Иначе, „Милановић инжењеринг“ основан је 2001. године, 2016. забележио је обрт од 15,3 милиона евра и тренутно упошљава око 430 радника.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *