ЗУМ ИН – у Галерији Народног музеја

У Галерији Народног музеја у Крагујевцу отворена је изложба радова који се налазе у музејским збиркама, а чији су аутори крагујевачки уметници.

Изложба ће трајати до 1. децембра, а посетиоци, између осталог, могу да погледају дела Николе Коке Јанковића, Оље Ивањицки, Горана Ракића и других.

Изложба у Галерији Народног музеја представља неку врсту увида у историју ликовне уметности друге половине 20. века у Крагујевцу.

Ова поставка, по значају, превазилази локалне оквирне, а чине је дела значајних аутора, који су на неки начин везани за Крагујевац.

Добродошлицу гостима и многобројним уметницима пожелела је Татјана Милосављевић музејски саветник и историчар уметности.

Од посебног значаја за крагујевачку ликовну сцену било је оснивање Удружење уметника Крагујевца, због успостављања и развијања сарадње са ствараоцима из региона и иностранства.

Захваљујући тој сарадњи ова уметничка дела налазе се у крагујевачком музеју.

Галеријски простор Народног музеја испунио је велики број гостију, уметника, кустоса, историчара уметности који су са задовољством прегледали радове и разменили мишљења и
утиске о овој вредној колекцији.

Овај подухват Народног музеја афирмише уметност крагујевачких уметника али и даје прилику будућим истраживачима да историју ликовног живота Крагујевца тумаче на прави начин. Изложба ће трајати до 1. децембра.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *