ЗЗШ: Једна улица да понесе име Серђа Маркионеа

Одборничка група „Заједно за Шумадију“ предлаже да се у Крагујевцу постави спомен-плоча Серђу Маркионеу и да једна улица понесе његово име.

Маркионе је, саопштава „Заједно за Шумадију“, вратио Крагујевац на мапу ауто-индустријских центара и присуствовао отварању нове фабрике у априлу 2012. године, која је основана у партнерству италијанског „Фијата“ и Владе Републике Србије.

После тешких година за крагујевачку „Заставу“, потписивање уговора са „Фијатом“ 2008, након четири године и почетак производње модела 500 Л, донели су опоравак ауто-индустрије и нова радна места за грађане.

Најмодернија „Фијатова“ фабрика у свету смештена на обали Лепенице, пројектована је за производњу 160.000 аутомобила, а могуће је достићи капацитет чак 300.000 возила“, наводи се у саопштењу ЗЗШ.

Највећу заслугу за препород фабрике и аутомобилске индустрије Крагујевац дугује, Серђу Маркионеу, зато као израз захвалности и у знак успомене на све што је учинио за фабрику и раднике, у ЗЗШ сматрају да је најмање што град може да уради, да једна улица понесе име по њему.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *