Библиотеке и музеји поново почињу са радом

Министарство културе и информисања упутило је Препоруку свим библиотекама, архивима, музејима и галеријама у Србији да од среде, 22. априла 2020. године наставе рад, уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Репубилке Србије које се односе на спречавање ширења заразне болести Ковид-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 током трајања ванредне ситуације.

Сходно Препоруци, установе су дужне да запосленима обезбеде примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних који се односе на спречавање ширења заразне болести изазване корона вирусом (држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица), као и мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.

Такође, установе су дужне да донесу посебан план примене мера, који је саставни део акта о процени ризика, који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *