10 минута: Аутобуси поново на улицама града

Из крагујевачке гараже на градске улице кренуло је шездесет аутобуса који ће превозити грађане у граду и приграду.

Аутобуси ће саобраћати на свим линијама по летњем реду вожње, са незнатно редукованим поласцима.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац подсећају да ђаци неће ићи у школу, а градски превоз неће моћи да користе ни пензионери.

На свим градским и приградским линијама биће ангажовано 60 возила, а у сваком аутобусу моћи ће да буде 18 путника.

Радиће по летњем реду вожње који је нешто појачан у односу на прошлу годину, пошто је за осам одсто повећан број полазака.

По препоруци Владе Србије и града Крагујевца за сада, јавни превоз могу да користе само запослени и деца која похађају предшколске установе и њихови пратиоци.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац наводе да су персонализоване еКГ карте блокиране власницима који не спадају у категорију запослених.

Возачи аутобуса обавезно морају да носе личну заштитну опрему, маску и рукавице.

Кабина возача биће раздвојена пластичном или провидном преградом од дела возила где се налазе путници.

Услуге јавног градског и приградског превоза могу користити само особе које носе маску и рукавице,а путницима који неправилно користе заштитну опрему неће бити дозвољен улазак, упозоравају у овом комуналном предузећу чији је оснивач град

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *