10 минута: Капиталне инвестиције у Крагујевцу у 2021. години

Живот грађана Крагујевца ће у овој години променити значајне инвестиције које се реализују средствима Владе Србије и локалне самоуправе.

Током 2021. бројни капитални пројекти који су у току биће завршени, а очекују се и нови радови.

У првој половини ове године планирано је свечано отварање Палате правде, почиње замена котлова у Енергетици, радиће се на реконструкцији градских фасада и Трга војводе Радомирa Путникa.

Превиђена је реконструкција водоводне и канализационе мреже у градским насељима и приграду, а у плану је почетак радова на Северној обилазници, најавио је Александар

Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије.

Једна у низу капиталних инвестиција у Крагујевцу коју финасира Влада Републике Србије је изградња Палате правде.

Парцелу од два хектара за изградњу објекта и уређење коплетне инфраструктуре у вредности од 57,5 милиона динара обезбедио је град Крагујевац.

У новој Палати правде чија је површина око 25 хиљада квадрата биће смештено 11 правосудних органа у 24 суднице и 74 кабинета чиме ће бити обезбеђени много бољи услови за ефикаснији рад правосудних органа за 800 запослених.

Укупна вредност радова износи око 3 милијарде динара и та средства је обезбедила Влада Републике Србије.

Северна обилазница је од великог значаја за град Крагујевац, наводи помоћник градоначелника и објашњава да град ставља на мапу градова повезаних са аутопутевима.

Од изузетне важности је и што ће се изградњом Северне обилазнице транспортни саобрађај изместити из ужег градског језгра.

Из градске касе у овој години издвојено је сто милиона динара за обнову оронулих и старих фасада.

Осим тога планирана је потпуна реконструкција Трга војводе Радомира Путника који се налази преко пута једног од најлепших градских објеката, зграде Суда.

Овај простор додатно ће бити оплемењен зеленилом и парковским мобилијаром.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *