10 минута: Конкурс за подршку микро и малим предузећима за набавку опреме

Регионалнa агенција за економски развој Шумадије и Поморавља представила је програм за подршку микро и малим предузећима за набавку опреме у 2022. години.

Кроз пројекат „Србија и Европска унија – Опрема за привреду“, који спроводи Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом, обезбеђена су бесповратна средства за предузетнике, задругаре, микро и мала предузећа у износу од преко три милијарде динара.

Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, уз финансијску подршку Европске уније кроз пројекат „Србија и Европска унија – Опрема за привреду“, додељује бесповратна средства микро и малим предузећима, предузетнцима и задругарима.

Средства су намењена за суфинансирање набавке опреме која је директно укључена у процес производње, као и опреме за извођење грађевинских радова.

Највиши износ бесповратних средстава који се може доделити привредном субјекту је пет милиона динара.

Додатна погодност за све кориснике је и поједностављена процедура пријаве за добијање финансијских средстава за набавку опреме.

Конкурише се директно преко већ одређених банака и лизинг компанија, лично или електронским путем, а сва опрема је ослобођена обавезе плаћања ПДВ-а, као и царине ако се набавља у иностранству.

Локална самоуправа подржава овакав вид државне помоћи предузетницима.

Према речима градског већника за привреду Радомира Ерића, и из градског буџета је ове године, кроз пилот пројекат за подршку малим и средњим предузећима, опредељено 15 милиона динара. Конкурс је отворен до 30. јуна.

Јавни позив за конкурисање привредника за учешће у програму „Србија и Европска унија – Опрема за привреду“  отворен је док се расположива финансијска средства не утроше, а најкасније до 31. децембра 2022. године.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *