10 минута: Крагујевац спреман уколико дође до експанзије вируса

Прва редовна седнице Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа била је проширена тачком – информацијом о актуелној ситуацији на подручју Шумадијског управног округа поводом коронавируса.

Клинички центар и Институт за јавно здравље Крагујевац су потпуно спремни уколико дође до експанзије вируса.

У овом тренутку Клинички центар Крагујевац има у функцији 22 респиратора и 24 машине за анестезију које могу да преузму функцију респиратора, рекао је проф. др Предраг Саздановић директор Клиничког центра на првој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

Према његовим речима редуковани су оперативни програми, раде се само хитне интервенције, на клиници за инфективне болести остали су само пацијенти са ХИВ–ом и сепсом.

Иначе у протеклих 15 дана десетак пацијената је тестирано и сви су резултати били негативни.

Институт за јавно здравље Крагујевац је спреман, уколико дође до експанзије вируса, а све информације о коронавирусу грађани могу добити на телефоне 504 518 и 065 8776914.

Клинички центар и Институт за јавно здравље Крагујевац су потпуно спремни уколико дође до експанзије вируса, речено је на данашој првој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *