10 минута: Лекари из САД у посети Крагујевцу

Размена искустава и стицање додатних знања у циљу унапређења лечења пацијената, основни је циљ боравка групе лекара из Сједињених Америчких Држава у Крагујевцу.

Ова посета требало би да буде први корак ка успостављању сарадње овдашњих здравствених установа и америчких лекара који желе да у Крагујевцу и Србији волонтерски лече пацијенте.

Група лекара из Сједињених Америчких Држава, чланова Хришћанске медицинске асоцијације, борави у тродневној посети Крагујевцу.

За госте из САД-а организован је пријем у Градској управи.

Лекари из Сједињених Америчких Држава дошли су у Крагујевац на позив овдашњег Дома здравља.

Ова посета би требало да буде први корак ка успостављању дугорочне сарадње лекара из САД-а са овдашњим здравственим установама, која би, између осталог, могла да се реализује кроз едукације, донирање опреме и бројне заједничке активнсти.

“Хришћанска медицинска асоцијација“ окупља 19.000 лекара различитих специјалности, а последњих пет година присутна  је у Северној Македонији.

Намера чланова овог удружења је да позитивна искуства проистекла из те сарадње примене у Србији.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *