10 минута: Обука за васпитаче и учитеље

У оквиру пројекта „Школски биолошки центар“ који реализује Центар за еколошко образовање и одрживи развој, а финансира Европска унија и УНДП у оквиру програма РИЛОУД и град Крагујевац, одржана је на Природно-математичком факултету дводневна обука за васпитаче и учитеље.

Просветни радници могли су да науче како да гаје биљке и направе биљне препарате, а стечена знања касније пренесу деци.

У оквиру пројекта „Школски биолошки центар“, на Природно- математичком факултету у Крагујевцу, одржана је дводневна радионица за учитеље и васпитаче, на којој су могли да сазнају све о биодиверзитету биљака, како да гаје биљке и направе биљне препарате.

Стечена знања о биодиверзитету, начину садње и бризи о биљкама, компостирању, биљкама као леку и храни пренеће малишанима.

Васпитачи и учитељи су научили и како да гаје биљке у урбаним баштама и направе мале баште у вртићима и школама, како би деца дошла у директан додир са природом.

На овај начин приближиће свет биљака деци.

У Школском биолошком центру, који се налази у Ботаничкој башти Крагујевац, одржаће се у априлу друга радиница за васпитаче и учитеље.

Читав пројекат намењен је едукацији младих о сађењу, одржавању и лековитим наменама биљака.

Циљ је да се млади еколози, деца школског и предшколског узраста упознају са природом.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *