10 минута: Палата правде у Крагујевцу у функцији од пролећа 2021.

Изградња Палате правде у Крагујевцу биће завршена пре рока. То значи да ће сви правосудни органи у граду крајем пролећа наредне године бити обједињени у новом простору, што ће у значајној мери допринети њиховој бољој повезаности и ефикаснијем раду.

Реализацију највећег правосудног инфраструктурног пројекта у последњих неколико деценија у нашој земљи финансира држава са нешто више од три милијарде динара.

Осим што је обезбедио парцелу од два хектара, на којој се гради објекат, град Крагујевац обезбеђује и путну инфраструктуру.

За изградњу приступних саобраћајница из градског буџета издвојено је око 57,5 милиона динара.

Упознавање са динамиком изградње Палате правде, у којој ће бити смештени сви правосудни органи у граду, разлог је посете представника Министарства правде Крагујевцу.

Након састанка са градоначелником Николом Дашићем и његовим сарадницима у згради града, помоћник министра правде Славица Јелача, у пратњи домаћина, обишла је локацију на којој се гради овај објекат.

Од представника извођача радова добила је уверење да ће изградња бити завршена пре рока.

Изградња Палате правде у Крагујевцу почела је пре две године. Пројекат вредан нешто више од три милијарде динара у потпуности се финансира из републичког буџета.

Вредност објекта је 2,7 милијади динара, док је остатак новца намњен за набавку намештаја и опреме неопходне за рад.

У објекту који ће се простирати на око 23.000 квадрата биће смештено 11 правосудних органа, који сада функционишу на неколико локација.

Палата правде гради се по најсавременијим стандардима, имаће 24 суднице, 74 кабинет-суднице, а у њој ће радити око 800 запослених.

Осим што је обезбедио парцелу од два хектара, на којој се гради објекат, град Крагујевац обезбеђује и путну инфраструктуру. За изградњу приступних саобраћајница из градског буџета издвојено је око 57,5 милиона динара, а радови би требало да буду завршени до краја године.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *