10 минута: Пензионери из Новог Сада посетили Крагујевац

Градска туристичка организација је за пензионере из Новог Сада организовала обилазак најзначајних туристичких локација у Крагујевцу.

Новосадски туристи су обишли старо језгро Крагујевца, Милошев венац и Спомен парк „Крагујевачки октобар“, али и Опленац и Краљевски комплекс у Тополи.

Да је Крагујевац значајна историјска, културна и туристичка дестинација у Србији потврђује долазак многобројних гостију како из земље тако и из иностранства.

Пензионери из Новог Сада желели су да посете срце Шумадије, са намером да га боље упознају и, како кажу, осете лепоту града, али и да сазнају детаље о значајним историјским знаменитостима које се налазе само у Крагујевцу.

Градска туристичка организација Крагујевац,током прошле године, организовала је велики број водичких тура.

Због паузе коју јер проузорковала пандемија корона вируса, ове године није била у могућности да их реализује у потпуности, али је обилазак туристичких локција у граду, кроз водичке туре, наставила у октобру.

У Градској туристичкој организацији позивају све грађане да им се придруже, уз подсећање да је реч о занимљивом и квалитетном циклусу водичких тура, при чему се обилазе најзначајнији локалитети, у складу са интересовањима туриста.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.