10 минута: ПМФ и Регионална привредна комора

У Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа биће организован инфо дан Природно-математичког факултета, на коме ће заинтересованим привредницима бити представљене услуге које ова високообразовна установа може да нуди.

Представници овог крагујевачког факултета тврде да захваљујући расположивим ресурсима, ПМФ може да одговори потребама привреде, док у Регионалној привредној комори наглашавају да имају успешну сарадњу са свим факултетима крагујевачког Универзитета.

Сарадња науке и привреде представља напредак у сваком друштву. На конкретне захтеве привреде наука би требало да понуди нешто ново, унапређено, што привреда покушава да комерцијализује.

Применом Закона о дуалном образовању, факултети и партнерске компаније припремају студенте да, кроз рад у области коју студирају, стекну вештине, имплементирају своја знања и допринесу продуктивности и успешном пословању предузећа у којима су ангажовани.

О новим програмима и занимањима која су тражена на тржишту рада, а која Природно-математички факултет може да понуди, говорило се у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа.

Интересовање за сарадњу исказале су компаније из ИТ и металског сектора.

Студенти су стекли стручна знања и били у непосредном контакту са компанијама, док су привредници добили квалификоване кадрове и унапредили своје пословање.

Иновације и технолошки развој довешће до све већег коришћења научно-истраживачког потенцијала са Природно математичког факултета од стране домаће и иностране привреде.

Овај факултет већ има акредитоване студијске програме који могу да одговоре реалним потребама приведе, али и дефицитарна занимања која су тражена на тржишту рада.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *