10 минута: Школа за труднице и ове године у Крагујевцу

У Превентивно-консултативном центру Дома здравља почела је Школа родитељства, а психо-физичка припрема трудница трајаће четири недеље.

Будући родитељи слушаће предавања, радити вежбе и добити савете од гинеколога, педијатра, стоматолога, нутриционисте, психолога и патронажних сестара.

Школу за труднице будуће маме похађају у двадесет седмој недељи трудноће, а годишње се едукује нешто више од 600 трудница.

Школу за психо-физичку припрему трудница похађају брачни парови заједно, а породице се информишу и припремају за најважнији дан и уопште период живота.

Унапређује се рад Школе родитељства, па труднице добијају у сваком тренутку могу да добију неопходне савете и подршку од стручног особља Дома здравља.

Интересовање младих парова за Школу родитељства је велико, али и жеља да имају породицу и што више деце.

Труднице се саветују и уче како да се психо-физички припреме за порођај и како да негују дете, а у томе им највише могу помоћи патронажне сестре.

У оквиру Школе за труднице, за преко две деценије постојања, едуковано је више од осам хиљада будућих мама.

Прва недеља овогодишње Школе била је и свечана, па су све труднице, поводом 8. марта, добиле симболичан поклон пакет и цвет.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *