10 минута: Смањен број страдалих у саобраћају

Током јуна и јула забележен је најмањи број страдалих особа у саобраћају у Србији у последње 23 године.

За ова два месеца у саобраћајним незгодима живот су изгубиле 74 особе, док је у истом периоду прошле године страдало 117 људи, показују резултати кампање „Вози одморан“ која се спроводила током летњих месеци на најпрометнијим путним правцима у Србији.

Кампању „Вози одморан“ заједно су реализвали Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, Агенција за безбедност саобраћаја, ЈП „Путеви Србије“, Туристичка организација Србије, Ауто-мото савез Србије и компанија „ЕКО Србија“.

Од када се бележи статистика о страдалима у саобраћајним незгодама, а то су псоледње две деценије, за време трајање кампање „Вози одморан“ током јула и августа, забележено је рекордно смањење страдалих на путевима у Србији.

У ова два месеца у саобраћајним незгодима смртно су страдале 74 особе, док је у истом периоду прошле године тај број био већи за трећину.

Саобраћајна полиција је од почетка године поднела 780 хиљада прекршајних пријава против учесника у саобраћају који су кршили саобраћајне прописе.

Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Славиша Лакићевић рекао је на конференцији за медије поводом завршетка кампање „Вози одморан“ да репресија не може бити једино средство контроле саобраћајних прекршаја, већ да се мора много више радити на превенцији.
Ова кампања се показала као веома добар пример,а остварени резултати представљају подстицај за наредне превентивне активности.

Позитивни резултати остварени су захваљујући уједињеној сарадњи више јавних предузећа и приватних компанија који су током лета брендираним камперима промовисали кампању на више локација у земљи.

Кампању „Вози одморан“ заједно су спровели Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, Агенција за безбедност саобраћаја, ЈП „Путеви Србије“, Туристичка организација Србије, Ауто-мото савез Србије и компанија „ЕКО Србија“.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *