10 минута: У Крагујевцу одржан традиционални Салон вина

У Крагујевцу је одржан седми по реду Салон вина у организацији Винског витешког реда Шумадије а под покровитељством града Крагујевца.

Ове године на традиционалној манифестацији представило се 112 излагача из винског и гастро света који су пристигли из целог региона.

На овогодишњем Салону вина учесници и посетиоци су имали прилику да се упознају са читавим спектром различитих вина као и богатом гастро понудом али и да на једном месту сагледају какво  богатство и потенцијал Србија као винска земља може да понуди у овој области привреде.

Поред бројних излагача из Србије, своју понуду је представило и неколико реномираних винарија из региона.

Поред излагачког карактера Салон вина има и едукативну функцију па су тако у оквиру ове манифестације одржане четири мастер клас радионице које су водила реномирана имена винског света.

Једна од мисија Салона је и подстицај винарима да кроз вински туризам своју понуду учине доступном свим грађанима Србије и региона.

Лубитељима вина представљене су и три књиге аутора Дејана Живкоског, Зорана Драгољевића и Југослава Влаховића. Ове године награда за Допринос винском туризму Србије у 2021. години додељена је винарији Деурић са Фрушке Горе.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.