10 великих инфраструктурних и пројеката уређења саобраћајница

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић и директор Предузећа за путеве Крагујевац Љубиша Живковић потписали су уговор о реализацији пројекaта у области путне инфраструктуре у Крагујевцу укупне вредности 7,5 милиона евра.

Радови почињу 17. јуна, а рок за завршетак уређења саобраћајница и изградњу потпуно нових инфраструктурних пројеката у граду, са кишном канализацијом и уличном расветом је 12 месеци.

Пројекат се финансира из кредита Европпске банке за обнову и развој који је потписан пре три године.

За период од 12 месеци, колики је рок за завршетак свих радова које изводи Предузеће за путеве Крагујевац, урадиће се десет пројеката како уређења већ постојећих улица тако и комплетне изградње нових саобраћајница, које ће растеретити саобраћај у граду.

Након припремљене документације и пројеката, са радовима се почиње већ 17. јуна.

Међу пројектима је и улица Драгојла Дудића која је, према речима градоначелника Николића, била једна од правно и технички најзахтевнијих, као и ширење Даничићеве улице у четири траке која ће након свих реконструкција и радова бити потпуно нови булевар са кружним током.

Тендер за извођача радова био је међународног карактера, а Предузеће за путеве Крагујевац нуди довољно техничких капацитета да све планирано заврши у предвиђеном року, наводе у ПЗП-у.

Радови на Лепеничком булевару према Живковићевим речима теку по плану а завршетак је планиран до краја јула.

На овој магистралној саобраћајници комплетно ће бити реконструисан коловоз, у дужини од 2,33 километра.

Вредност радова је 54,5 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *