27. међународни фестивал уметника хармонике

Концертом Крагујевачког академског оркестра акордеониста у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије почео је 27. међународни фестивал уметника хармонике.

Друге вечери фестивала публици се представила Марија Зубименди де ла Хоз из Шпаније.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста основан је почетком ове године са циљем да афирмише крагујевачку школу за хармонику која је деценијама једна од најпризнатијих у свету.

Концерт на отварању 27. Интернационалног фестивала уметника хармонике био је још једна прилика да овај оркестар публици представи изузетна достигнућа крагујевачких хармоникаша.

Иако постоји тек неколико месеци, Крагујевачки академски оркестар акордеониста иза себе има низ концерата и и наступа на фестивалима у Србији и иностранству.

О потенцијалу оркестра најбоље говоре признања на међународним фестивалима.

До 23. новембра када ће бити завршен 27. Интернационални фестивал уметника хармонике публици ће се представити извођачи из Шпаније, Пољске и Русије.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *