400 милиона динара за сређивање улица

Комисија која је формирала неколико стручних тимова за процену штете утрдила је да штета која је настала почетком јуна на територији Крагујевца износи 236 милиона динара, речено је на седници Градског штаба за ванредне ситуације.

Процењено је да штета од поплава у објектима јавне намене износи 107 милиона динара, на стамбеним објекатима шест милиона, а на мостовима 33 милиона динара.

Највећа штета настала је на инфраструктури и то у износу од 90 милиона динара.

Чланови Штаба, којим преседава градоначелник Крагујевца Радомир Николић, поднели су детаљан извештај који се односи на новонасталу штету услед последњих поплава на територији града.

Градском већу, јавним и јавно комуналним предузећима наложено је да предузму хитне мере на санацији последица од поплава.

Сада су на терену тимови који утврђују штету која је настала услед невремена у недељу увече.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Радомир Николић навео је да је град издвојио 400 милиона динара за сређивање и санирање улица које су оштећене после обилних киша.

У извештају који су поднели надлежни наводи се да је Радарски центар на Бешњаји био у великој приправности, а према њиховим речима градоносни облаци су разбијани испаљивањем ракета па је у односу на друге делове Србије пољопривредна штета врло мала.

Ипак, оштећења на воћњацима и њивама има на подручју Грошнице и у селу Дулене.

Када је реч о водоснабдевању, водене акумулације Грошница, Гружа и Морава су пуне, тврде надлежни у ЈКП Водовод и канализација.

Највећи проблем услед великих киша евидентиран је на канализационој мрежи.

До изливање канализације је дошло због нелегалног прикључивања кишне канализације у фекалну, поготово на периферији, наводе у овом комуналном предузећу.

На другој редовној седници Градског штаба за ванредне ситуације изложен је план и припрема за летњу сезону у предузимању превентивних мера у циљу заштите од шумских пожара и пожара на отвореном града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *