“Абрашевић” почео са пробама свих секција

Након вишемесечне паузе због епидемије корона вируса, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ почео је са пробама свих секција.

За наредни период планирани су наступи фолклорних група и ансамбала на отвореном простору, како би се промовисао рад ове установе културе.

Током ванредног стања и летњег периода чланови Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ нису наступали пред публиком из безбедносних разлога.

У периоду када су у целом свету отказани фастивали, певачка група “Архаика” и Ансамбл народних песама и игара добили су два значајна признања на онлајн такмичењу које је одржано у Москви.

Поред припрема за наредну сезону, у “Абрашевићу” се током летњег периода радило на ширењу већ богате архиве коју ова установа културе поседује.

После принудне паузе због епидемије, све секције “Абрашевића” поново су почеле са радом по устаљеном распореду.

Пробе се одржавају на основу инструкција надлежних служби, а како би чланови и запослени били заштићени од ширења корона вируса.

По најавама директора Центра за неговање традиционалне културе, Владимира Ђорђевића у плану су бројни програми, како би се суграђнима представио рад свих секција “Абрашевића”.

Концерти ће бити организовани два пута недељно, на градским трговима, где ће наступити фолклорни ансамбл, Велики народни оркестар са певачима солистима, као и глумци Позоришта младих.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *