Административне препреке успоравају обнову Гимназије

Када ће почети и колико ће трајати санација Прве крагујевачке гимназије након пожара, знаће се након завршетка детаљне анализе стања на терену и израде пројекта.

Тада ће бити позната и коначна цифра неопходна за финансирање радова, која према првим проценама износи око 20 милиона динара.

Новац ће обезбедити град Крагујевац и Министарство просвете, науке и технолошкиг развоја, а део средстава донираће правна и физичка лица.

Колико ће времена бити потребно да се санира штета након пожара у Првој крагујевачкој гимназији, зависи од више фактора.

Без обзира на јаку вољу и жељу оних који учествују у том послу, да радови буду започети и завршени у најкраћем року, брзина решавања овог проблема ограничена је административним процедурама и законским решењима.

Укупна штета, према првим проценама, износи око 20 милиона динара. Новац ће обезбедити град Крагујевац и Министарство просвете, науке и технолошкиг развоја, а део средстава донираће правна и физичка лица. У пожару су изгореле четири канцеларије и једна учионица.

Првој крагујевачкој гимназији свакодневно се јављају људи добре воље са жељом да помогну да овој школи што пре буде враћен стари сјај. Савет родитеља Прве гимназије такође планира да интензивно учествује у томе.

Настава у Првој крагујевачкој гимназији почеће у понедељак, 15. јануара, а часови који ове недеље нису одржани, биће надокнађени.

Просторије захваћене пожаром у међувремену су рашчишћене и доведене у пристојно стање, а након детаљних провера, утврђено је да је школа безбедна.

Документ израђује Градска управа за управљање пројектима одрживи и равномерни развој.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *