Академик Михаило Гавриловић представљен у Крагујевцу

Изложба „Академик Михаило Гавриловић – историчар, архивист и дипломата“ отворена је у Конаку кнеза Михаила до 27. децембра.

Аутор изложбе је Миљана Ђорђевић, из Историјског архива Ниша, а организатори Галерија науке и технике Српске академије наука и уметности, Историјски архив и Народни музеј из Ниша.

Поред овдашњег Народног музеја, домаћин ове изложбе је и Центар САНУ у Крагујевцу.

Изложба је посвећена животу и раду историчара Михаила Гавриловића, доктора наука са Сорбоне и давне 1900. године оснивача Државне архиве Србије, рођеног 1868. у Алексинцу, а преминулог у Лондону 1924. године.

Предавање професорке Филозофског факултета у Београду Мире Радојевић, иначе дописне чланице Српске академије наука и уметности је претходило изложби.

Оригинална документа и фотографије из живота и рада академика Михаила Гавриловића у Конаку кнеза Милоша у Крагујевцу посетиоци могу да погледају до 27. децембра.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *