Акција „Не суди по корицама“ у Дечјем одељењу библиотеке

У оквиру обележавања Дечје недеље, у Дечјем одељењу библиотеке „Вук Караџић“ организована је акција „Не суди по корицама“.

Овај мали изазов за читаоце од 10 до 14 година има за циљ да деца књигу изаберу искључиво на основу садржаја, не према визуелном доживљају.

Ове године, обележавањем Дечје недеље, скреће се пажња на дечја права и покушава, кроз разне акције, да се деци усади свест о толеранцији према различитостима.

Међу увијеним књигама у Дечјем одељењу налазе се оне коју су штампане пре више од 50 година, али и наслови из последње деценије. Ова необична акција прилагођена је деци од 10 до 14 година.

У 21. веку деца, углавном, све информације добијају преко интернета, а све ствари у животу бирају искључиво преко визуелног доживљаја.
Акција „Не суди по корицама“ подстиче децу да убудуће књиге не бирају само ако су добро маркетиншки рекламиране, већ да читају оно што их занима.

У библиотеци се Дечија недеља продужава, а сви заинтересовани малишани моћи ће да изнајме специјално увијене књиге до краја октобра. До сада су девојчице били опредељене више за љубавне романе, док су дечаци увек окренути акцији.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *