Амбасадор Египта отворио изложбу у крагујевачкој библиотеци

Две године после Београђана, изложбу „Српско/југословенско египатски дипломатски односи“ моћи ће да погледају и Крагујевчани.

Приређена је у Народној библиотеци „Вук Караџић“, а отворио ју је амбасадор Арапске Републике Египат у Србији Амр Алгувејли.

Изложба, приређена поводом 110 година од успостављања дипломатских односа Египта и Србије, први пут је представљена 2018. године у Народној скупштини Србије. Две године касније, у нешто скромнијем обиму, стигла је и у крагујевачку библиотеку.

Публици су на располагању документи и фотографије које обихватају период између 1906. и 1987. године.

„Времена су се мењала, као и називи наших држава, али једно је остало – пријатељство које траје“, рекао је отварајући изложбу, амбасадор Египта у Србији, изражавајући наду у наставак успешне културне сарадње.

Организаторима изложбе у Крагујевцу и представницима локалне самоуправе поклонио је овом приликом књигу новијег датума, представљену као мемоари свих амбасадора у Србији, за коју је рекао да „није историјски документ, али јесте докумет који описује историју.“

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.