Ангажовано 110 особа за јавне радове

У оквиру јавних радова на територији Крагујевца, ове године радно је ангажовано 110 незапослених особа са инвалидитетом.

У крагујевачкој филијали Националне службе за запошљавање кажу да је за те намене издвојено око 16 милиона динара.

Јавни радови који су почели крајем маја и почетком јуна, трају четири месеца.

Незапослени који су ангажовани у оквиру јавних радова су пријављени на привремене и повремене послове и за време трајања радова примају новчану накнаду у износу од 22 хиљаде динара.

Национална служба за запошљавање сноси трошкове извођења јавних радова послодавцу до две хиљаде динара и трошкове обуке, уколико је неопходно да незапослени који ће бити ангажовани за реализацију јавног рада стекну неко одређено знање или вештину.

Ангажовањем особа из категорије теже запошљивих остварује се социјална компонента, наводе у крагујевачкој филијали Националне службе за запошљавање и додају да извођачи, током трајања јавних радова, успевају да одраде послове који су у опису њихове делатности, а које не стижу да одраде у оквиру редовних активности, што је значајно за локалну заједницу.

Према подацима Националне службе за запошљвање у Шумадији је више од 27 хиљада незапослених.

У Крагујевцу је нешто више од 17.200, али у крагујевачкој филијали тврде да је у поређењу са претходним годинама пристутан тренд смањења броја незапослених.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *