Анкетирање пољопривредних газдинстава

Континуитет у прикупљању података о структурним карактеристикама националне пољопривреде, основни је циљ анкете коју ће Републички завод за статистику спровести на територији Србије током октобра и новембра.

На подручју Шумадије и Поморавља биће анкетирано око 8.000 газдинстава.

Последњи попис пољопривреде у нашој земљи спроведен је 2012. године, после више од пола века, а наредни је планиран за 2021.

Како би се обезбедио континуитет у прикупљању података о структурним карактеристикама националне пољопривреде између два пописа, Републички завод за статистику спровешће анкетирање на територији Србије, којим ће бити обухваћено 120.000 пољопривредних газдинстава.

Добијени резултати послужиће као смерница Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде приликом дефинисања аграрне политике, а биће од користи и пољопривредни факултетима, институтима и стручној јавности.

На подручју Шумадије и Поморавља биће анкетирано око 8.000 газдинстава.

На пословима овлашћених анкетара биће ангажовано 34-оро кандидата, а заинтересовани за ову позицију могу да конкуришу од 15. августа, када ће бити објављен јавни позив за њихов пријем.

Спровођење анкете о структури пољопривредних газдинстава финансира се из предприступних фондова Европске уније са 2,2 милиона евра, док је део новца обезбеђен из буџета Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *