Апел грађанима да буду одговорни и не изазивају пожар на отвореном

Након најаве топлог времена које погодује настанку пожара на отвореном простору и њиховом брзом ширењу, припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац, апелују на грађане да не пале траву и ниско растиње на таквим подручјима, посебно у близини обрадивих пољопривредних површина или у близини шума, због опасности ширења пожара који може да угрози животе грађана и нанесе велику материјалну штету.

Од почетка ове године на територији Крагујевца забележен је већи број пожара на отвореном, нарочито током фебруара и априла.

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац апелују на грађане да поштују Закон о заштити од пожара.

Нарочито је неопходно обратити пажњу током топлих дана који погодују настанку пожара на отвореном како би се спречиле опасности које могу настати.

Са почетком жетвених радова, очекује се и повећан број пожара на отвореном.

Због тога би грађани требало да буду одговорни и да поштују законске одредбе, за чије непоштовање су прописане и новчане казне.

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац и Управе за ванредне ситуације ће у летњем периоду обилазити рурална подручја и упозоравати грађане и уколико буде потребе, писаће и одређене мандатне казне у циљу смањења броја пожара на отвореном простору и повећања безбедности грађана.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *