Апелациони суд – велики пораст броја решених предмета

Апелациони суд у Крагујевцу представио је годишњи извештај о раду како Апелационог суда тако и 8 виших и 22 основна суда са подручја Апелационог суда у Крагујевцу за прошлу годину.

Остварени резултати су показали да је велики пораст броја решених предмета у судовима и велики број смањења нерешених предмета.

Сви судови на подручју Апелационог суда у Крагујевцу, решили су у 2017. години близу 300.000 предмета, чему треба додати и још 118.106 предмета по захтевима грађана за оверу потписа, рукописа и преписа, издавање уверења и замолница.

Током прошле године примљено је 275.645 предмета.

Успешан рад судова приказан је кроз значајно смањен број нерешених предмета, којих је у 2014 години било 370.183, док их на крају 2017 године има 188.651 предмет, и поред прилива који се у истом периоду значано увећао.

У току су и уставне промене везане за правосуђе.

Радни текст измене Устава везане за независност судства корак је уназад у односу на ранија решења, оценио је председника Врховног касационог суда Драгомир Милојевић.

Представљање извештаја о раду судова са подручја Апелационог суда у Крагујевцу за прошлу годину, одржава се уз подршку Пројекта владавине права Америчке агенције за међународни развој.

И током 2018 године пружиће подршку низу иницијатива усмерених на унапређење функционисања судова како би се смањило кашњење судских поступака и унапредило поверење јавности у рад правосуђа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *