Апотекарска установа обележила 183 године постојања

Апотекарска установа Крагујевац, пригодном свечаношћу, обележила је 183 године постојања.

Том приликом директорка “Апотеке Крагујевац” Александра Николић, најавила је, у мају, отварање 28. апотеке у Лапову, а до краја године отварање Галенске лабораторије, у којој ће се правити више од 500 лекова.

Прва државна апотека почела је са радом, у Крагујевцу, октобра 1836. године, као “Књажеско придворна апотека”.

Три године касније, одлуком Државног савета, апотека је наставила да послује као “Правитељствена апотека”.

Град Крагујевац је 2006. године, преузео оснивачка права над апотекарском установом и од тада послује као „Апотека Крагујевац“.

Данас, на подручју Шумадијског округа, у свом саставу, има 27 апотека, а директорка „Апотеке Крагујевац“ Александра Николић, најавила је, у мају, отварање апотеке у Лапову.

Мисија фармацеута, поред развијања здравствене културе, промоције здравља и превенције болести, подразумева и интензиван рад на усавршавању саме апотекарске струке, речено је на свечаности.

У оквиру апотекарске установе Крагујевац, до краја године, отвара се и Галенска лабораторија, која ће бити опремљена најсавременијим апаратима за справљење галенских лекова.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *