Арсенал Фест 09

Легендарни гитариста Влатко Стефановски, метал реге хероји Eyesburn, алтернативни Аутопарк, панк блузери М.О.Р.Т. и култни Ђорђе Миљеновић придружили су се листи извођача Арсенал Феста 09, који ће бити одржан од 19. до 22. јуна у Крагујевцу.

Арсенал припрема праву посластицу за музичке сладокусце 20. јуна: некадашњи гитариста Леб и сол-a, а данас виртуоз светског гласа Влатко Стефановски свира исте вечери на Главној бини, кад и гитариста Бруса Спрингстина, Stevie Van Zandt, познатији као Little Steven, са својим многољудним бендом The Disciples of Soul.

Стефановски је музичар пребогате каријере, испуњене Леб и сол класицима попут “Као какао” и “Мамурни људи”, фасцинантним гитарским ишчитавањима традиционала попут “Јовано Јованке” и “Учи ме мајко”, као и соло хитовима “Gypsy Song” и “Seir”, који има “дугу историју долазака у Крагујевац, од хале Језеро, до Дома омладине”.

“Долазим поново на Арсенал и радујем се, поготово што долазим са мојим новим триом.

Басиста Иван Кукић и (бубњар) Јан Стефановски су млади музичари и, верујте, бићете изненађени њиховим талентом.

Посебно је узбуђење што исто вече свира Little Steven, човек ког веома волим и чије плоче имам.

Верујем да ће све скупа бити један невероватан доживљај”, поручује Влатко у видео позиву фановима.

Друге вечери 20. јуна на Гарден Стаге-у први пут ће се крагујевачкој публици представити бескомпромисни ауторски панк блуз бенд из Сиња М.О.Р.Т. , познат по хитовима “На цести”, “Драга мајко” и “Мени се скаче”, али и по жестоком звуку и живим наступим, које кале на непрекидним бесомучним турнејама последњих година.

На Гардену су исте вечери и панк металци Ритам нереда и рок кантаутор Миле Кекин.

На Главној бини, 21. јуна, поред легендарног доктора Нелета Карајлића и панк рокера Хладног пива, наступиће Eyesburn, који се недавно вратио на сцену пуном снагом, најпре новим спотом за стару ствар “War Control”, а потом и разбијачким наступом у београдској Хали спортова.

“Пробе, дружења, све оно што смо одувек волели сада проживљавамо поново, а највећи мотив нам је да поново осетимо безграничну љубав и енергију људи који воле овај бенд и песме Eyesburn-а”, искрени су Којот, Алек, Лаза и Лале.

На Гардену исте вечери, премијерно на Арсенал долази култни београдски бенд Аутопарк који се, неочекивано, однедавно концертно активирао и огласио са чак два нова сингла “Последња песма” и “Траже те”, а њима, америчким хард рокерима Red Fang и ноиз поп бенду Артан Лили, придружиће се Ђорђе Миљеновић, један од најинтригантнијих домаћих аутора, који је ширину свог талента показао објављивањем истовремено чак два хваљена албума “Сам пао, сам се убио” и “Амови” (2017).

Инди рокер Kurt Vile and the Violators, Гоблини и Партибрејкерс свирају на Меин-у, а Визељ и Војко В на Гардену завршне вечери 22. јуна, док све почиње 19. јуна са грмљавином хеви бендова Тестамент, Перо Деформеро и Атомско склониште.

Комплет улазница за сва четири дана Арсенала 09 кошта само 2.300 динара, док је 1.000 за појединачан дан, или преко www.tickets.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *